Holde varmen inne

Det er viktig at ikke varmen slipper ut gjennom vinduene dine. Effektivt glass vil redusere energikostnadene, gjøre hjemmet ditt mer komfortabelt og faktisk være mer miljøvennlig! Med bedre vinduer reduseres nemlig karbonutslippet. Vi får stadig strengere krav og nye standarder når det gjelder energikontroll for hele boligen. Det betyr at det er helt nødvendig å velge riktig glass til vinduene for å oppfylle kravene.

Et energiglass er et termoglass hvor det ene av glassene er et energiglass. Dette gir god økonomi og godt inneklima.

Luftmellomrom mellom glassene kan fylles med argongass som er tyngre enn luft hvilket forbedrer isoleringseffekten ytterligere.

Vinduer med energiglass

Energiglass er forsynt med et tynt transparent metallbelegg som, akkurat som vanlig glass, lar solens lys og energi passere gjennom ruten inn i rommet. Hermed får man tilført "gratis" energi. Samtidig reflekterer det belagte glasset den langbølgede romvarmen tilbake i rommet. Et energiglass vendt mot solen lar mer energi slippe inn i rommet enn den lar passere ut.

I de fleste typer energiglass kan man kontrollere om den usynlige belegningen er til stede ved å holde et lys, f.eks. en tent lighter, foran termoglasset. Lyset/flammen speiles i hver av de fire glassoverflatene. Der hvor belegningen finnes, har speilingen en annen farge, ofte rødlig eller blågrå.

Romkomforten med et energiglass er merkbart bedre. Glassoverflaten mot rommet er vesentlig varmere og derfor blir opplevelsen av 'kuldestråling' og kuldenedfall fra vinduet mindre. Med et energiglass får man således ingen "kald skulder" og man er ikke lenger avhengig av en radiator under vinduet.

Les mer om energiglass på http://www.pilkington.com/europe/norway/norwegian/products/bp/bybenefit/thermalinsulation/default.htm

Regn ut hvor mye strøm du kan spare på å bytte ut de gamle isolerglassene dine. Klikk på bilde under.